Logga in

Magasinet S – om nya idéer, affärsutveckling och samhällsnytta

I Magasinet S läser du om näringslivstrender, ny smart teknik, hållbarhetsfrågor och annat som påverkar oss i samhället. Vi intervjuar intressanta människor och företag och ger dig inspiration till nytänkande, innovation och samverkan för gemensam nytta. Vi gör reportage om företag som förädlar sin verksamhet, förbättrar lönsamheten och konkurrenskraften. Läs det senaste numret nedan.

Tema smarta städer, höst 2017

 

Den snabba urbaniseringen innebär både möjligheter och utmaningar. Digitalisering, tekniska innovationer och samverkan mellan samhälle, näringsliv och akademi bidrar till högre livskvalitet i städerna och mindre belastning på miljön. I Magasinet S möter du människorna bakom idéerna. De gör det möjligt för världens städer att växa smart och hållbart.

Läs tidningen online
Prenumerara på papperstidningen

Från senaste numret:

Hur ser staden ut i framtiden?

Den smarta staden är avgörande för den snabba urbanisering som pågår. När två tredjedelar av världens befolkning bor i städer behöver vi utveckla fler gemensamma och hållbara lösningar. Standarder är ett kraftfullt verktyg för att effektivisera och kvalitetssäkra den snabba utvecklingen, läs mer om hur standarder gör städer smartare >>

Tidigare nummer

Tema export och handel, vår/sommar 2017

Export och handel är avgörande för många svenska företag. Vi behöver ställa om vår produktion för att uppfylla de mål och de agendor som exempelvis EU och FN sätter upp. Om Sverige håller sig framme finns många möjligheter att öka exporten. I Magasinet S kan du läsa om några sådana möjligheter. Läs tidningen här

Tema innovation, vinter 2016/2017 

Innovation idag blir standarder imorgon och genom att påverka standarder driver du utvecklingen framåt. Magasinet S vill ge dig inspiration från personer som arbetar med innovation, som är med och förändrar både i stort och smått och som gör skillnad. Läs tidningen här

Arkiv


Kontakt

Har du några frågor om Magasinet S eller saknar du och vill beställa äldre nummer? Välkommen att kontakta

Britta Wallin, chefredaktör 

britta.wallin@sis.se
08 - 555 522 94

Prenumerera på Magasinet S

Om nya idéer, affärsutveckling och samhällsnytta.

Magasinet S ges ut av Swedish Standards Institute, SIS, och är en tidning för alla våra medlemmar, deltagare i standardiseringsarbetet och beslutsfattare på företag, myndigheter och organisationer. Den tryckta upplagan är 20 000 exemplar. Magasinet utkommer två gånger om året och är gratis.

Volvo rustar för en fossilfri framtid

Utvecklingen av smarta, hållbara transportlösningar i städerna är på väg att ta ett jättesprång. Volvokoncernen ligger långt fram och tänker spela en avgörande roll i framtidens smarta städer.

12 urbana lösningar för hållbar tillväxt

Inom EU:s Grow-Smarter testas tolv lösningar kring byggnader och lägre energianvändning, infrastruktur samt leveranser och transporter. Läs om de satsningar som görs i Stockholms testbäddar i Årsta, Västberga och Slakthusområdet. 

Industri: Outokumpu har en mångårig tradition av att delta i standardutveckling för svenskt stål. För dem innebär det en kvalitetstämpel och är en nödvändighet i den internationella konkurrensen.